Vad tycker ni om konferenser?

Jag funderar mer och mer på hur viktigt det är med konferenser. Man har ju varit på några stycken genom åren som varit mer eller mindre bra, och i vissa lägen så känns det som att många åker på konferenser enbart för att komma bort en stund och få lite semester. Det är väl också en del av hela ekvationen, att man på något legitimt sätt kan åka iväg och ”låtsas” vara intresserad för arbetsrelaterade saker och samtidigt dra nytta av att man får mycket tid för sig själv på en plats som många gånger erbjuder en lyxig vardag.

Sverige älskar konferenser

Oavsett om man är på ett konferenshotell Skåne eller på konferens i Norrbotten så brukar det se ut på ungefär samma sätt. Det handlar om föreläsningar eller workshops och givetvis mingel med middagar och liknande, där övernattning oftast ingår.  I många fall känns det som att det kan vara lite onödigt, men jag börjar trots det bli allt mer övertygad om att konferenser kan vara en riktigt värdefull ingrediens i många människors liv. Det handlar i slutändan bara om hur man väljer att delta och vad man gör med den tid som man får, både till att lära sig nya saker och knyta nya eller bättre kontakter.

Det här är värdefulla delar, både i ett privatliv men också i ett yrkesliv. Det är inte alltid man ska kombinera dessa två världar, men på en konferens så blir dessa gränser betydligt mer flytande, där man på något sätt tar en mer personlig och avslappnad inställning till det yrkesrelaterade, och den funktionen kan ju fungera som en motor till att bli än bättre på det man gör och se saker ur nya synvinklar. Med andra ord så ska man nog inte avfärda konferenser helt, även om det finns de som inte direkt utnyttjar dem som man ska. Men möjligheterna som konferenser öppnar upp för är på många sätt unika!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *