Vad skulle jag göra utan lånebil…?

mercanMercedes-Benz är ett av världens mest respekterade och bästa bilmärken, men även solen har ju sina fläckar. Vad detta betyder är att ibland så måste till och med en Mercedes-Benz lämnas in på reparation, vilket är fallet med min för tillfället. Lyckligtvis ska det inte behöva kosta speciellt mycket, eftersom jag har ett serviceavtal som täcker det mesta. Men det är ganska så klart att jag kommer att vara utan min kära Mercedes-Benz i minst en dag, kanske två i värsta fall, vilket är ett betydligt större problem. Kollektivtrafiken är ju bra och så, men nu är det ju så illa att jag, faktiskt, är en av de som verkligen behöver en bil för att kunna ta mig till och från arbetet.

Men lyckligtvis så är det så att jag redan känner till – och brukar anlita – en bra Mercedes-Benz verkstad. Det är inte bara det att de är auktoriserade för att serva och reparera Mercedes-bilar (vilket ju egentligen är ett minimikrav), de har också mycket bra lånebilsvillkor. Det är som sagt ett absolut krav för min del, att jag får tillgång till en lånebil under den tid bilen står där i verkstaden. Men det här är första gången jag behövt lämna in Mercan för reparation, och inte bara vanlig regelbunden service, så lite nervös är jag allt. Mercan kommer säkert att bli som ny, men men…

Dessutom undrar jag hur det är att köra en sådan där typisk lånebil. Jag menar, de är ju så små att de nästan ser ut som leksaksbilar. Det är inte så att jag är rädd för att folk kommer att skratta åt mig när jag kommer körande i en. Det vet jag att de kommer att göra. Men jag undrar hur körkänslan är, jämfört med en Mercedes? Ja ja, det handlar ju bara om en dag eller två, så jag överlever nog.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *