Träffa likasinnade utanför datavärlden

Det kan lätt bli väldigt mycket ensamt arbete när man sitter framför en dator hela dagarna. Det betyder många gånger att man har timme efter timme framför sig där man har fullt fokus på en skräm och sällan interagerar med människor, annat än i ett chatprogram på datorn. Det finns de som jobbar i grupp eller i olika arbetslag, men det finns mängder av IT-konsulter och andra yrkesroller där ute som har det riktigt tufft när det kommer till den mänskliga kontakten. Rent fysiskt finns det inte många tillfällen att socialisera, och det kan bli ett problem.

Konferenser är vattenhålen

Ovanstående beskrivning kan nog många känna igen sig i, och att missa denna sociala del är jobbigt för många. I vissa fall, ska det sägas, så är det också självvalt. Det finns många som trivs allra bäst i att arbeta helt ensamma och sitta på sin kammare utan att ha med några andra att göra. Det är såklart upp till var och en att göra som man vill, men i slutändan behöver nog även den mest introverta människa känna en social, fysisk kontakt med någon annan.

Det kan vara en av anledningarna till att det finns så många konferenser som det gör, där människor som delar ett intresse kan träffas. Just det gemensamma intresset kan också vara en effektiv isbrytare som gör det lättare att vara social med andra. Konferenser är med andra ord effektiva träffar där man kan få stort utbyte på många olika sätt. Oavsett om konferensen är i central Stockholm eller på ett hotell i Tällberg så kommer det fortfarande att skapas en miljö av människorna som deltar, en miljö som kommer till nytta för många. Konferenser kan därför vara det välbehövliga vattenhål som många ensamma yrkesroller behöver för att dels få det de behöver i socialt utbyte, men också ny och färsk kunskap inom sitt verksamhetsområde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *