Sugen på en liten kisse

Jag var nyss hemma hos en vän vars katt nyligen fick ungar, och jisses vad söta de var! Så små och ulligt gulliga. De hade precis öppnat ögonen och börjat bli lite mer rörliga. Man blir verkligen sugen på att ta hem en, men ärligt talat tror jag inte att Majsan skulle uppskatta en kattunge. Hon är 13 år och tycker om att ta det lugnt, och ärligt talat vet jag inte om jag skulle uppskatta en kattunge heller. Visst är de otroligt söta och väldigt roliga, men de kan göra många hyss också!

När Majsan var yngre tyckte hon till exempel om att klösa på soffan som jag hade då, och den soffan blev aldrig mer sig lik om man säger så. Den gick inte att rädda, så när hon efter några år hade slutat att klösa på den så fick den åka till soptippen. Katter kan verkligen vara vilda när de är unga. Majsan klättrade till och med på väggarna. Hon for upp efter listerna i dörröppningarna, så där hade jag också en massa små hål från vassa klor.

Att gå igenom det igen känns inte så lockande, men jag kan ändå inte låta bli att vilja ha en sådan där mjuk liten sak som tycker att hela livet är en fest. Det räcker att man slänger ut lite tidningspapper på golvet så är de igång och hoppar och jagar och leker. Majsan leker inte så ofta längre, men ibland händer det. När hon var liten och man råkade vicka på en tå under täcket fick man passa sig, för plötsligt stack hon in en tass och så satt det en vass klo i foten. Det är livet med en kattunge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *