Köksinredning i större format

Inredning är vad den här bloggen handlar om, och inspirationen till namnet kommer från ett hotell. Då ligger det ju nära till hands att skriva om hotellinredning, eller hur? Det är inte riktigt det jag tänkte göra nu, men det är mycket närliggande (i flera fall så pass närliggande att de är en del av ett hotell), nämligen restauranger och restauranginredning. Restauranginredning, speciellt då för själva köket är ju lite speciellt, i och med att man inte kan kompromissa vad gäller funktionalitet, hygien och allt sådant, samtidigt som det då helst också ska se bra ut. En inte helt enkel uppgift.

Det är viktigt!
Många tycker nog inte att det är speciellt viktigt ur det ser ut i ett storkök, utan det viktiga är ju själva matsalen – det som gästerna ser. Men det är någonting som jag inte riktigt håller med om. Det är lite som Apple under Steve Jobs, där han försäkrade sig om att deras datorer var estetiskt tilltalande och genomtänkta ner i minsta detalj, även när det gällde sådant som ingen annan en en datorreparatör någonsin skulle se. Om man inte lyckas med det som inte syns för kunden, hur kan man då göra det med det som gör det? Men att planera ett restaurangkök är inte det enklaste, för den som inte har den erfarenhet som krävs.

Men det finns företag som har lång erfarenhet inte bara av restaurangutrustning, utan även av att designa och bygga storkök. För den som tänkt sig att starta en restaurang – eller bara ett litet café – eller som redan äger en och vill förnya och förbättra kan företag som Henningssons vara till stor hjälp, tack vare ett brett kontaktnät och mångårig erfarenhet av branschen. Dessutom – man får inte bara ett praktiskt restaurangkök, utan ett som ser väldigt bra ut också. Det bästa från två världar.