Håll koll på reor

När det gäller min inredning så finns det inte mycket som jag har betalat fullpris för. Förutom att jag fyndar mycket på auktioner, loppis och second hand så är jag också en flitig rea-besökare. Jag håller koll på när inrednings- och möbelbutikerna har rea, och ofta är det så att jag redan innan har sett ut något som jag vill ha. Jag brukar till exempel lusläsa reklamblad och annonser för att se vilka fynd man kan tänkas göra.

Oftast är det mindre saker jag hittar, som ljuslyktor, kuddfodral, dukar, tavlor och sådant. Stora möbler köper jag ganska sällan eftersom jag inte får plats med så mycket i min lägenhet och jag faktiskt är väldigt nöjd med de möbler jag har. Jag byter egentligen inte ut grunden i min inredning särskilt ofta. Däremot byter jag ibland lite färg och stil genom att till exempel byta kuddfodral och gardiner.

Om man vill vara en bra fyndare på rea ska man låta bli att gå på erbjudanden där man knappt sparar något. Ibland kan man se en prislapp som skriker ut att det är rea, och det gör automatiskt att man känner att det är ett fynd, men när man tittar närmare och ser det ordinarie priset så ser man att det kanske bara är sänkt med en tia (det är förstås mycket på en sak som kostar femton kronor, men ni förstår vad jag menar). Och då kanske man inser att man egentligen inte alls vill köpa den där saken till det priset. Om man vet hur mycket man sparar blir man inte lika blind. Det räcker inte med att det är rea – det ska vara en bra rea!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *