Gå på auktion

auktionEn av mina favoritsysslor är att gå på auktion. Där kan man verkligen göra riktiga fynd, men för att man ska kunna fynda måste man först och främst lära sig vilka auktioner man ska gå på. För mig handlar det om att gå på auktioner som passar min stil och min prisklass. Jag skulle till exempel inte passa på en auktion som säljer dyr konst, så det gäller att kolla upp i förväg vad det är för typ av auktion.

När jag går på auktion brukar jag alltid titta på föremålen innan själva auktionen börjar. På så sätt kan man enkelt se var man ska lägga sitt krut. Om det är något man verkligen vill ha är det ju dumt att man redan har bjudit bort sina pengar på något som ropades ut innan men som man egentligen inte var så noga med. Så man ska veta vad det är som kommer så att man kan hålla koll på pengarna.

Dessutom tycker jag att man ska bestämma sig för hur mycket man är beredd att lägga. Ibland är det lätt att dras med i buden bara för att man vill vinna, och helt plötsligt har man bjudit mycket mer än man hade tänkt, och prylen man köpte kanske inte ens var värd att lägga så mycket pengar på. Så att ha en gräns är bra, och sedan gäller det bara att hålla sig till den. Vill man inte ge mer än en hundring för den där soppskålen så ska man inte bjuda 101 kronor. Så tänker i alla fall jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *