Ett steg närmare ett uterum

För ett tag sen skrev jag här på bloggen om min dröm om ett eget uterum och vilken lyx det skulle innebära. Nu har jag precis haft ett hembesök från en kille på Uterumsmästarna för att kolla vilka möjligheter jag har här hemma för att förverkliga min dröm om det perfekta uterummet. Jag visste inte riktigt om jag skulle våga köpa uterum men efter besöket så vet jag att det kommer att vara genomförbart!

Uterum – både inne och ute
Jag ska inte avslöja alltför mycket i förväg men jag kan säga så mycket som att det blir en hel del glas – varför ha ett uterum utan utsikt menar jag. Sen vill jag ju att det ska vara välisolerat också, så att jag kan sitta där året om!
Jag vill även ha rätt så tilltagen takhöjd så det blir luftigt och med rymd. Jag fick väldigt bra respons på mina idéer och även nya uppslag efter besöket. Dessutom fanns det bra inspiration hos Uterumsmästarna att fylla på med.

Rummet ska fyllas
Men så till fortsättningen: väggarna och taket är ju inte allt. Det gäller att fylla rummet med fina saker och allmänt mys också. Jag hittade den här sidan med massor av fina idéer. Frågan är bara vilket tema man ska sikta in sig på. Det maritima som om det vore ett båthus eller mer lantligt och med skira gardiner och trevliga gamla möbler. Det återstår att se!
Och det blir ett kärt besvär att inreda det nya rummet. Hitta rätt möbler och mattor och lampor – och sedan få det att gå ihop med all utsikt. Det ska ju helst fungera i alla årstider också, så det får inte bli för skrikiga färger. Något sobert och klassiskt tror jag. Det blir verkligen ett spännande pussel att lägga. Men jag tar mig gärna an den utmaningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *