Bli en bra fyndare!

loppisfyndJag älskar att fynda och jag köper sällan något till fullpris. Som fyndare måste man ha ett bra öga för var man kan göra fynd. Själv fyndar jag ofta på loppis, second hand och auktioner. När man köper begagnat har man stora möjligheter att göra otroligt bra fynd, men det gäller som sagt att se dem. Vid första anblicken kanske det inte ser ut som ett fynd, men för den som inte har något emot att lägga lite tid på att göra om prylen så är loppisar, second hand och auktioner en guldgruva!

När jag går på loppis och second hand brukar jag börja med att ta ett snabbt varv runt för att skapa en överblick. Det kan ju hända att man ser något som man bara måste ha, och då gäller det att man plockar på sig det innan någon annan hinner ta det. När jag har plockat alla uppenbara fynd tar jag ett varv till och tittar då lite mer noggrant på utbudet. Jag försöker se prylarna med ”olika ögon” skulle man kunna säga. Istället för att gå vidare när jag ser något jag inte gillar så försöker jag se hur det skulle se ut om jag satte min egen touch på det, till exempel målade om.

Att göra fynd handlar också om att inte samla på sig för mycket. Tycker man att allt är fynd så har man snart för mycket och det riskerar att hamna i garderoben eller i förrådet. Man får alltså fundera på om man faktiskt kommer att använda det man funderar på att köpa. Det är inte automatiskt ett fynd bara för att det är billigt – det är ett fynd när det är billigt, snyggt och användbart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *